Nytt år , nya planer!

Så har ytterligare ett år gått med både glädje och sorg. Vår fina Lexie fick somna in efter att ha drabbats av stövarsjuka. En sorg både för oss och hennes nya ägare. Tärnas söner Keso och Hero fick också somna in alldeles för tidigt.
Diva fick 9 fina valpar och det verkar bli riktigt trevliga hundar. Forskningsprojektet på Chorioretinopatin i ögonen fortskrider och i höstas hade vi en ögonlysningsdag med Björn Ekesten hemma hos oss där vi kunde se positiva trender vad gäller vår situation och Björn fick mer material till sin forskning. Provsäsongen var väl inte det bästa vi haft men Elektra tog sin 1:a i ÖKL på sin första start och dessutom på kaninprov. Hon lyckades också vinna provet i Alingsås och har därmed sitt cert. Nu vet vi vad vi behöver träna på och tar nya tag hösten 2018 för att nå championatet. Lilla Cookie tar sig fint och förbereds nu för att starta prov i höst. Jaktresan till Skottland var en stor upplevelse på många sätt. Alla hundar var med och fick jaga efter sin förmåga. Närmast nu väntar vi på att Elektra ska komma i löp så att vi kan ta en tur till Danmark och träffa Druid. Detta blir en spännande kombination och vi förväntar oss hårt gående hundar med en härlig mentalitet. Planen är att vi själva ska behålla en tik ur denna kullen. Vi ser verkligen fram emot resten av 2018.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Mette Bauer » Parning:  ”Grattis och stort lycka till! Vi håller tummarna för många fina, friska valpar o..”

  • Christian Gertzell » Valpar:  ”Är alla dina valpar sålda? Känner du någon som kommer att få valpar under våren?”

  • Markku & Katarina » Valpar:  ”Härlig syn man blir glad, kan nästan känna lukten av valp :)”

  • Tomasine » Valpar:  ”Så härligt att allt gått bra! Ser fram emot fler bilder :)”

  • Maiken Backman » Parning:  ”Jag är ju intresserad av en tikvalp om det blir någon som skulle passa för mig.J..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-