arkiv 2015

Senarelagda valpplaner.....
2015-11-24
Eftersom Tärna först nu löper sitt höstlöp så kommer hon med största sannolikhet inte löpa förrän i maj-juni 2016 och då ska vi para henne. Det blir då lite senare valpning än vi tänkt från början men det är inget som går att påverka tyvärr.

Jägarfamiljens Reckless
2015-11-24
I helgen var vi på prov på Gotland. Petra gick domaraspirant med Ulf Westlund.
Toppenväder och tillräckliga förutsättningar för att kora de bästa hundarna. 
Stort grattis till Anette Axelsson och "Keso" som tog hem en 3:e placering med CK på SKL-provet. Nu är det bara ett Cert och ett CK kvar till championatet :-)

SM-vinst, igen!!
2015-11-24
Hon gjorde det igen, vår fantastiska hund. 
Nu är hon 3-faldig SM-vinnare(2010, 2012, 2015), vår Fågeljägarens Common Tern "Tärna".

Äntligen höst!
2015-09-20
Alla valpar har fått nya hem och alla verkar nöjda och glada med sina nya familjemedlemmar. Har träffat några av dem på senare tid och alla är enormt trevliga.
Nu startar snart jakt och provsäsongen så träningen är i full gång.
Vi har även haft ett par kurser här hemma och en i Skåne.
Fler och fler efterfrågar privata träningar och det är jättekul.
Planeringen inför vårens parning pågår och mycket hänger på hur det går för tikarna denna säsong. Går Lexie bra kan det bli hon som paras annars lutar det åt Diva.

Oj, vad tiden går!
2015-06-20
Midsommar nu och i veckan som kommer ska de flesta valpar levereras. Nu börjar de bli en riktig plåga för sina mammor och även oss :-)
Vi har testat och tittat noga på alla valparför att försöka placera ut dem i rätt hem. De är väldigt jämna så det är inte lätt. Men nu är det i princip klart. Imorgon har de lovat lite bättre väder så då ska vi försöka fota dem lite.

Bilder på valparna
2015-05-24
Idag har vi fotat alla valparna. Inget lätt jobb kan jag meddela...
Här är de!
Alla mår fint och har börjar äta fast föda lite smått. Gott!

Filmer på valparna
2015-05-09
Nu finns det korta filmer upplagda på båda kullarna. Alla mår bra och de växer fint. inom en vecka kommer de öppna ögonen. Vi håller på för fullt att fördela valparna på de köpare vi har på listan. 

Tärnas valpar
2015-05-02
Igår kväll fickTärna sina valpar. Otroligt nog fick hon en exakt likadan kull som Diva. 8 valpar med en helt jämn fördelning mellan könen. Alla mår bra. Nu avvaktar vi några dagar innan vi börjar kontakta de valpköpare som står på kö i tur och ordning så får vi se hur långt det räcker :-)

Diva har valpat
2015-04-28
I natt fick Diva sina valpar. Allt gick bra och både mor och valpar mår fint. Diva sköter om dem på ett exemplariskt vis trots att det är första gången. Valparna är alla pigga och diar fint. Väldigt jämna i vikt så det är en riktigt fin kull. Perfekt fördelning med 4 av varje kön. Tärna väntas valpa i början av nästa vecka. Så om ett par veckor kommer vi börja höra av oss med besked till er som väntar på en valp.

Inte långt kvar
2015-04-25
Idag är det 6 resp. 9 dagar kvar till beräknad nedkomst.
Vi väntar med spänning på att få se vad som döljer sig i dessa stora fina magar.
Valplådorna är på plats, allt är förberett och vi håller nu extra koll på tikarna.

Fosterrörelser!
2015-04-16
Nu kväll kunde vi känna att det rörde sig i Divas mage :-)
Tärnas mage är än så länge lugn men båda tikarna börjar bli riktigt runda nu.
Tärna har ökat i omfång från 48 till 62 cm nu och Diva från 48 till 63 cm. Imorgon är det 2 veckor kvar till beräknad valpning för Diva. Tärna ligger 3 dagar efter.

Diva 48 dagar

Tärna 45 dagar

Valpar runt 1 maj
2015-04-10
Att Diva är dräktig går inte att missta sig på nu och även Tärna ökar i omfång så även hon är med största sannolikhet dräktig. Vi har nu satt datum på årets kurser och kurs 1, vilket vi rekommenderar våra valpköpare att gå, blir den 7 juni.

Dräktiga????
2015-03-31
Nu är det spännande och jag antar att ni är några stycken som är lite nyfikna på hur det går för tikarna. Vi kan inte med säkerhet säga nåt än men flera tecken tyder på att åtminstone Diva är dräktig. Även Tärna är misstänkt dräktig men hon ligger ju några dagar efter. Först om en vecka eller två kan vi se mer säkert hur läget är. Fösöker uppdatera tätare från och med nu så att ni får vara med på resan.
Divas mage imorse, dag 33.

Båda tikarna parade
2015-03-03
Nu är även Tärna parad. Dock fick vi även här byta hanhund då det inte riktigt fungerade som vi tänkt. Men, definitivt inget dåligt byte. Hon har parats med Glenlaggan Goshawk (Jock) som är far till Diva. Alltså samma kombinatiopn som 2011-kullen. Och de har ju verkligen visat sig vara bra jakthundar och väldigt sociala och lättränade. Nu håller vi alla tummar för att det blir många valpar så att det räcker till alla som vill ha en valp. Vi ultraljudar troligen under v14 för att se om det tagit sig :-)

Ändrade planer
2015-02-28
Det går inte alltid som man planerat. Diva och Ted fattade inte riktigt tycke för varann och eftersom progesteronprovet visade på rätt dag igår så fick vi gå på plan B och byta hanhund. Så igår eftermiddag åkte Tomas och Diva ner till Puch i Halmstad och redan på kvällen parade de sig. Vi hoppas på ännu en parning under dagen. Puch var ju den tilltänkte för förra årets parning som tyvärr inte blev av pga sent löp. 
Tärna åker upp till Max i början av nästa vecka och vi hoppas att de gillar varann :-)

Nu löper även Tärna!
2015-02-16
Nu har även Tärna börjat löpa. Parning även hon nån gång i v.9-10. Denna gång tar vi progesteron-prov för att träffa rätt på dag innan vi åker och träffar Max.

Diva löper!
2015-02-15
Idag har Diva påbörjat sitt löp. Parning kommer troligen att ske under vecka 9-10. Ted kommer att bo här hos oss för att få största möjliga chans att träffa rätt dag. Vi förväntar oss att Tärna också kommer igång snart. Hon visat en del tecken på det och tikarna brukar dras igång av varann. Nu håller vi tummarna!