arkiv 2011

Renovering och snart flytt
2011-12-21
Någon gång i april flyttar vi till vårt "nya" hus på Bro Gård utanför Nyköping. Här kommer vi ha marker för hundträning och nära till sjön.
Just nu är vi mitt uppe i renoveringen och jobbar jämt, känns det som. Lite bilder från bygget här.

Höstens resultat
2011-12-21
Två jaktprov med Tärna blev det i år. Det första gick bra och båda domarna hade Tärna som klar favorit. Hon gjorde ett topp-arbete både i söket och i apporteringen. Tyvärr strulade hon till sista apporten och istället för ett 1:a pris blev det en 0:a. Domarna grät.....
På SM fick vi 2 bra släpp men i det första hittade vi inget vilt men hon gick lika bra som vanligt. I andra släppet gjorde hon ett makalöst fint medvindssök och stötte ganska snart en fasan. Den slog ner och jag skickade Tärna som gick rakt ut på nedslagsplatsen. Tyvärr visade det sig att det var en stark runner så vi hittade den aldrig, inte heller domarna. En stöt till fick vi men hade oturen igen att få en runner som vi inte fick tag på. Här slutade årets SM för oss. Men jag är så nöjd med min lilla hund. Att hålla ihop så bra efter 6 jakter i höst är mer än man kan begära.

SM
2011-11-03
Nu laddar vi inför SM 2011 nu på fredag. Ett mycket lovande startfält så det blir tuff konkurrens. Vi satsar på att ha en trevlig och rolig dag och sen får vi se vad vi kan prestera.

Valpträff
2011-09-12
I lördags hade vi en liten valpträff. Tyvärr kunde bara 3 av valparna komma men det var ändå roligt att se dem igen. Det var lilla Flinga, Fuzzen och Diva som var på plats och lekte lite. Bilder finns här.

Diva och Fuzzen
2011-09-04
På semestern hade vi vägarna förbi hemma hos Sven-Erik och Lisa som köpte Fuzzen (Fearless) av oss. De båda syskonen var väldigt blyga för varann till en början men efter en stund lossnade det och de lekte för fullt. Se bilder här.

Växer så det knakar
2011-07-17
På de rapporter vi får från alla valpköpare verkar det som om de är nöjda med sina valpar och att de växer så att det knakar. Det ska bli spännande att följa dem framöver och vi hoppas att många kommer på valpträffen som vi planerar den 10 september. Mer information om den kommer. Nu är det semester och eftersom det ser ut att bli regn den närmaste tiden passar vi väl på att träna hundar :-)

Snart leveransdags
2011-06-14
Till helgen flyttar alla valpar till sina nya hem. Vi är väldigt nöjda med kombinationerna av valpköpare och valp. På fredag ska de besiktigas, vaccineras och chippas.
Tik 1 "Timeless" flyttar till Bert-Ola och Inger i Östersund.
Tik 2 "Flawless" till Eva och Håkan i Ängelholm.
Tik 3 "Priceless" stannar hos oss.
Tik 4 "Ruthless" flyttar till Helena i Skövde.
Hane 1 "Reckless" till Anette och Mats i Sunne.
Hane 2 "Restless" till Jesper med familj på Ekerö i Stockholm.
Hane 3 "Fearless" till Sven-Erik och Lisa i Segersjö.

Oj, vad tiden går fort.
2011-05-30
Valparna växer så det knakar och de är vakna mer och mer. De har börjat få vara ute, både på gräsmattan och i hundgården. Det tycker de är jättespännande. De äter färskfoder med god aptit och diar nu mindre och mindre. Flera valpköpare har nu varit här och tittat på sina blivande familjemedlemmar och fler kommer denna helg. Trevlig att få träffa er alla och jag vet säkert  att alla valpar kommer att få riktigt bra hem. Har lagt upp en ny film och lite nya bilder.

Nu händer det saker i valplådan!
2011-05-14
Nu har valparna börjat bråka med varandra ordentligt. De biter varann i öronen och skäller och morrar. Tärna klev in med ett tuggben i lådan och den valp som kom för nära fick lära sig en läxa. Man tar inte mammas ben!
De har också fått små sylvassa tänder och har fått smaka på lite färskfoder. Det var gott! Nu börjar de även söka kontakt när man sätter sig bredvid valplådan. De är bara så goa!

De har öppnat ögonen.
2011-05-04
I tisdags började valparna öppna ögonen och nu har vi sett ögonen på samtliga. De börjar också försöka sig på att resa sig upp på benen. Men än så länge sover och äter de mest. De har ökat enormt i vikt, den som ökat mest har ökat nästan 250% av födelsevikten och snart väger alla över 1 kg. Nya bilder finns här. Det kommer mer bilder och film så småningom.

Film på valparna
2011-04-25

7 friska och fina valpar!
2011-04-22
I natt valpade Tärna. När väl det riktiga värkarbetet började gick allt smidigt och ganska snabbt. En valp föddes ute på gräsmattan när vi var ute och rastade Tärna.
Hon är en riktigt bra mamma så långt och tar väl hand om valparna. De äter bra och verkar alla ha bra uppsökande- och sug-reflexer.
Fler bilder kommer naturligtvis vartefter. Ni som står i kö kommer att bli kontaktade med besked men vi kommer att avvakta lite för att se att alla mår bra.

Fosterrörelser!
2011-04-12
Nu är det 1,5 vecka kvar till beräknad nedkomst. Magen bara växer och nu kan vi både känna och se fosterrörelser. Häftigt! Det är i alla fall fler än en valp därinne. Valplådan är på plats och alla förberedelser gjorda.

2 veckor kvar idag...
2011-04-08
Idag är det 2 veckor kvar till valpning. Magen växer liksom fixeringen vid mat. Tärna har ökat 10 cm i omfång och börjar likna ett hängbuksvin :-) Undrar hur många de är därinne? Mycket spännande är det.

Tecken på dräktighet
2011-03-25
Nu börjar vi faktiskt tro att Tärna är dräktig. Hon är rastlös och pipig. Vill vara mera nära oss än vanligt och hon börjar bli mer "jämn-tjock" och midjan börjar försvinna. Spenarna har växt och fått rosa svullnader runt vårtorna. Det brukar inte bli så när hon är skendräktig. Inom ett par veckor vet vi definitivt men jag tror att vi kan vara rätt säkra redan nu. Nu återstår att se hur många valpar det blir.
Till helgen åker Tomas ner till JIS årsmöte i Kisa. Jag stannar hemma med barnen.

Årets tavla!
2011-03-08
I söndags var vi på SSRK Östras avdelningsmöte och fick mottaga vandringspriset för årets på jaktprov mest framgångsrika spaniel inom avdelningen. Det är vi mycket stolta över!
Vi kan än så länge inte se några tecken på att Tärna är dräktig men det är nog för tidigt att säga ännu. Vi får tåla oss i några veckor till.

Parning
2011-02-20
I helgen har vi parat Tärna med Jock. De fattade tycke för varandra och allt har gått bra. Nu kan vi bara vänta och hoppas på det bästa. Om allt går som det ska väntar vi valpar i påskhelgen, alltså små påskkycklingar =)

Tärna löper!
2011-02-07
Hon började idag så parning blir troligen i slutet av vecka 7.

Film på Tärna
2011-02-06
Idag var vi ute och tränade på barmark för första gången i år. Med tanke på hur otränad Tärna är just nu och att det är dåligt med vegetation och vilt så gick det ganska bra. Men farten var inte riktigt så bra som den kan vara när hon är i högform. Och det kanske var lika skönt det eftersom matte också är lite dåligt tränad:-) Vi passade på att filma lite och filmen hittar ni här. Vi väntar tålmodigt på att Tärna ska börja löpa. Hon är lite sen men den som väntar på något gott...

Förhoppning om ett bra 2011
2011-01-04
2010 blev ett fantastiskt år på många sätt. Framgångarna på jaktproven var större än vi hade kunnat drömma om och vi fick många trevliga jakter med hundarna. Nu ser vi fram mot ett minst lika bra 2011. Vi förväntar oss att Tärna ska löpa nu under januari-februari och ska då paras med Jock.  Förhoppningsvis föds det en kull fina valpar någon gång i mars-april. Är ni intresserade av en jaktspringervalp från denna kombination är ni välkomna att höra av er. Vi önskar alla vänner en god fortsättning!
Nedan en bild från förra årets ripjakt.