arkiv 2012

Gott Nytt År!
2012-12-31
Så var detta år snart till ända. Ett år där många drömmar slagit in. Flytt i april till vårt fina lilla hus på landet, mitt i fasanmarkerna, vilket gett många fina träningstillfällen och många fina jaktdagar med hundarna. Egna hästar på gården och som grädde på moset ytterligare en SM-vinst med vår fantastiska "Tärna" som presterat placeringar på alla 4 prov vi ställt upp på i år oavsett förare och också alltid gjort ett strålande jobb på våra jakter. Ser redan fram emot nästa år med ny valpkull och nya utmaningar. För alla er som väntar på att Tärna ska börja löpa kan vi meddela att hon verkar hålla på sig ett tag till......

Gott slut och Gott Nytt År till er alla!
2012-12-10
Första helgen i december anordnade JIS sitt klubbmästerskap i form av ett Hubertusprov. Tomas startade med Tärna och de skötte sig lysande båda två. En fasan fick de på vingar och den fälldes och inlevererades snyggt. 90 poäng av 100 möjliga med full pott för både hund och jägare ledde till vinst. Tärna segrar alltså återigen fast med en ny förare :-)

SM-vinst igen!
2012-11-18
Årets SM är till ända och i år var det ett riktigt tufft och intressant startfält. Tärnas förstasläpp blev vid den välkända kanalen på Hesselbyholm. Här finns det alltid fasan och mycket riktigt, efter 4-5 slag kom stöten. En fasantupp fälldes och eftersom Tärna inte fick någon riktig markering fick jag dirigera henne lite. Men hon skötte det bra. Ett par slag till så var det släppet avklarat. Andra släppet var hon riktigt het och jag fick jobba bra. En fasan fälldes som inte var stött av Tärna. Skickade ut på apport och höll henne i området som domaren pekat ut som nedslagsplats. Ingen fasan.... Inte heller den andra hunden hittade den. Domarna gick ut och letade länge men hittade till sist fasanen, mycket längre ut än de anvisat. Jaha, det var det, tänkte jag och skulle sätta på kopplet. Men jag blev tillsagd att behålla kopplet av, vi skulle fortsätta. Ingen belastning på hundarna eftersom området var fel. Puh! Ganska snart fick vi en fin stöt och en tupp fälldes. Skickade Tärna som hämtade in den snabbt. Klart!
Det visade sig att den prestationen räckta till en vinst. "Hard not to love this dog" sa domarna. Vilken toppenhund vi har. Nu väntar vi på löp och valpar.

Valpar planeras!
2012-10-29
Nu har vi bestämt oss. Det blir Streamside's Puch som blir pappa till valparna i vår. Vi tror att detta blir en mycket bra kombination med mycket fart, kontakt och fin mentalitet.

Nya framgångar!
2012-10-19
Idag startade vi på prov på Gyllerboda, Tärnas födelsegård. Efter ett riktigt bra släpp för Andy Robinsson och ett ok släpp för Royne Svensson tog vi 2:a placeringen efter dagens segrare, Ulf Westlund och Streamside's Puch. Ett helt ok ekipage att förlora emot :-).
Dagen innan var vi på kurs för Andy och han gillade verkligen Diva och såg likheten med hennes mamma under dagens jaktprov. Samma fart och stil. Nu ska vi finputsa inför SM och sedan väntar vi på att Tärna ska börja löpa så att vi kan para henne.

Vinst i Fjugesta
2012-10-13
Idag har vi varit på prov i fantastiska marker i Fjugesta. Tärna fick först gå under Ulf Westlund i mycket tät och tuff terräng vilket ju passar henne utmärkt. Hon gjorde ett toppenarbete och stötte en fasanhöna som fälldes och apporterades in utan problem. Nästa släpp, under Willie Megaughin var i mer öppen terräng vilket gjorde att det gick snabbare och matte fick jobba hårt för att hålla in Tärna. Men det gick vägen och en fasan fälldes och apporterades även här. Detta räckte till vinst. Kul, då detta var hennes första start i segrarklass.

Härlig helg i Säffle
2012-10-07
För några veckor sedan klarade Tomas och Diva vattenprovet.Nu är de 3 som är klara.
5 av valparna är HD-röntgade och alla med A-höfter. Fantastiskt.
I helgen har vi jagat fasan i Säffle med Anette och Mats som köpte Keso. Vilken fantastisk helg!
På lördag bär det av till Fjugesta för årets första jaktprov med Tärna. Vi är laddade.

Goda nyheter
2012-07-30
2 av valparna från Tärnas och Jocks kull 2011 är HD-röntgade nu. Båda med resultatet grad A. Det känns riktigt bra. Nu börjar vi också se unghundarna i startlistorna till vattenproven. Spännande! Lycka till ni som ska starta.
Vi hade en trevlig valpträff i juni där alla valpar utom 2 var med. Vi umgicks och tränade lite. Avslutningsvis anordnade vi en liten working test med Petra som domare. Det ingick fältsök, enkelmarkeringar och vattenapportering. Alla gjorde bra ifrån sig och det finns en fin jämnhet i kullen. En del har tränat mer än andra vilket självklart märks under ett sådant test. Segrade gjorde Anette och Keso. Bilder kommer.....

Kennelträff!
2012-03-11
Den 9 juni är alla våra 1-åringar välkomna på en dag hos oss med samvaro, hundträning och mycket annat skoj. Nu hoppas vi att vi får se de flesta av valparna igen. Vi är såå nyfikna på hur de utvecklas. Vi återkommer med mer detaljer om dagen.
Renoveringen går framåt och vi kommer att flytta i slutet av april. Just nu kämpar vi med att få klart tillräckligt mycket i hundhuset för att kunna ha hundarna där när vi flyttar.