arkiv 2010

Ändrade planer.
2010-11-29
Pga omständigheter vi inte rår över kunde vi inte använda den hanhund som vi planerat till Tärna. Men nu är det klart att vi kommer att använda Jock istället. En helt annat stam men absolut inte mindre intressant för det. Jock har visat upp sin fina stil på jaktproven i år och lyckats meritera sig till ett jaktchampionat samt ett DoM på SM. Vi tror på en mycket intressant kull i vår efter dessa två högt meriterade hundar.


Vilken dag!
2010-11-09
Måndagen den 8:e november var det dags för SM 2010. Tärna fick till två riktigt bra släpp, stöt på hare, 2 apporter på hare samt 2 apporter på rapphöns, varav 1 skadad. Hon visade upp sin fina jaktstil på ett riktigt bra sätt och imponerade tidigt på båda domarna. Hon spikade alla fyra apporter på ett mycket övertygande sätt. Endast 2,5 år gammal vinner hon springer-SM samt tar hem totalsegern som spanielmästare. Därigenom är hon även svensk jaktchampion. Vi har hela tiden trott att denna hund skulle kunna komma långt med sin underbara jaktstil och goda förarkontakt men detta är helt otroligt. Vilken säsong hon har haft!


Födelsedagsjakt
2010-10-24
I födelsedagspresent fick jag en fasan- och rapphönsjakt på Lovisedals Gård i Rimbo av Petra och barnen. I jakten ingick 10 fällda fåglar,en elitspaniel med förare [Tärna&Petra]
Så Lördagen den 23 oktober bar det av till Rimbo. Helen möte upp oss på gårdsplanen. Det hadde snöat dagen innan så vi var oroliga att fåglarna skulle springa undan, men de tryckte extremt hårt. Flera gånger fick Tärna putta upp fåglarna. Vi fick många fina stötar under dagen. Jag vill tacka Helen och Jenny på Lovisedals Gård och min familj för en jättelyckad jaktdag.
/Tomas

Jaktledaren och hundföraren diskuterar markval. 

Jaktprov i Fjugesta
2010-10-20
I helgen var vi på prov i Fjugesta och Tärna gick som vanligt toppen. Hon låg på en 1:a+ innan vi kom till apporteringen. Fasan fälldes bakåt och föll i ett område med ormbunkar. Tärna gick direkt ut i rätt område men helt plötsligt såg vi henne "krocka" åtskilliga gånger mot ett fårstängsel som fasanen tydligen sprungit igenom, en runner alltså. Hon fick aldrig riktigt tag i löpan efter att jag lyft henne över staketet så det blev en belastning. I nästa situation råkade jag vifta med armarna när jag vände mig om för att markera nedslaget och Tärna tog det som en dirigering och gick iväg innan domaren gett kommando om apport. Mitt fel alltså :-(
Vi kommer igen i Uppsala!


Stor framgång i Strängnäs!
2010-10-10
Idag har vi varit i Strängnäs på jaktprov och Tärna tog sin första 1:a i elitklass och knep även Honey's VP för bästa elithund. Det var mycket fågel och tufft för hundarna men Tärna skötte allt perfekt och fick A från båda domarna. Stuart Morgan tyckte att det var en "very welltrained dog, just as good as the best you can find in Brittain". Inte illa!


1:a HP i ÖKL.
2010-10-03
Idag har vi varit på jaktprov i Motala och Tärna fick sin 1:a i ÖKL, dessutom med ett HP och Guns Choice. Hon gick verkligen helt exemplariskt och skötte springande fasaner och svåra dirigeringar mycket bra. Nu startar vi EKL  med parsläpp nästa helg.


Nu laddar vi om!
2010-10-03
Nästa helg är det prov i Motala.
 
Kritiken från kanin-provet i Bromölla.
"Tiken gör ett mkt bra och trevligt kaninarbete.
Lydig, följsam och samarbetsvillig.
Stöter flera kaniner i bra stadga.
Sköter sina stötar perfekt.
Klart 1:a pris arbete fram till apportarbetet som misslyckas."


Tärnas jaktprovsdebut
2010-09-12
..kunde ha gått bättre. Hon jagade mycket bra, faktiskt över förväntan eftersom hon inte är så van att jaga kanin. Domaren gillade henne och vi hade fått ett förstapris om det inte hade strulat vid apporteringen. Tärna var jättetrött efter att ha gått mycket länge i värmen och den gassande solen och lyckades inte med apportarbetet. Men matte är nöjd ändå med tanke på omständigheterna. Vi kommer igen!


Ripjakt 2010
2010-09-12
Bilder från årets ripjakt ligger nu i bildgalleriet


Nu ligger vi i hårdträning!
2010-08-05
Nu tränar vi stenhårt inför höstens jaktprov. Vi var nere hos Ulf Westlund i Halmstad förra veckan och tränade lite på kanin. Uffe gav oss tips och var till stor hjälp. Han och Tina bjöd sedan på en god lunch på terrassen. Igår var vi hos Paul och tränade i kaninhägnet. Vi fick några bra stötar och både Beda och Tärna skötte sig bra. Hemma tränar vi linjetag och "ut". Så nu är vi på G mot jakt och jaktprov.


Jolly har fått somna in.
2010-07-09
Idag fick vår älskade Jolly somna in för gott i mattes famn. Jolly var en fantastisk och mycket speciell hund och har satt ett starkt avtryck i våra liv. Hon var vår första hund och kom till oss som 3-åring. Eftersom hon alltid har varit av uppfattningen "kan själv" passade hon inte så bra som fågelhund men vi har många roliga minnen från jakter och jaktprov. Situationer som kanske inte var så roliga just då...De sista åren i livet fick hon jaga det hon ville och det sköts både hare, rådjur, älg och vildsvin för henne. Jolly blev 11 år och var en lycklig hund in i det sista. Hon gjorde sina sista piruetter på gräsmattan idag. Hon saknas oss......


Träningsträff
2010-06-11
Nu startar vi upp våra träningsträffar igen. Första träffen är söndagen den 20 juni kl.14:00.
Vi koncentrerar oss främst på apportering och jaktdressyr nu i början. Kontakta Petra för mer information och vägbeskrivning. Alla är välkomna!


Tärna fick HD grad A på höfterna!
2010-06-09
Ett skönt besked. Nu återstår att prestera på jaktproven i höst och hitta en lämplig hanhund....


Tärna vann workingtest på Tullgarn!
2010-06-03
I helgen var den jaktmässa på Tullgarn och på söndagen anordnade SSRK ett working test för spaniels. Det var 11 startande hundar varav 3 springrar. I och med den konstlade situationen var det nog ingen hund som sökte med full intensitet men Tärna jobbade på rätt bra. Hon klarade de 3 apporterna med galans och delade bästa apporteringspoängen med Maria Trogen och hennes cocker Skye.Dessutom placerade Tärna sig som 4:a på Famous Grouse-scurryn på söndagen. Hon klarade de 2 markeringarna på 21.8 sek. Som hon flög fram............Hon var enda placerade spanieln mot alla retrievers. Bästa tiden för helgen var något över 18 sekunder.


Tärna har varit på höftröntgen
2010-05-20
Nu väntar vi med spänning på resultatet.


JIS årsmöte
2010-03-28
Igår var vi på årsmötet som traditionsenligt hölls i Högmåla bygdegård. Många gamla vänner och en del nya bekantskaper var där. Ett bramöte följt av en apporteringstävling samt lite skytte. Tyvärr missade vi festen detta år.... Bilder kommer inom kort


Brittiska mästerskapen
2010-01-21
Förra veckan tillbringade vi på Nordirland där vi tittade på Brittiska mästerskapen i 3 dagar. Resterande tid tillbringade vi med jakt, shopping och annat skoj.