valpkullar 2024

SE J(J)CH Jägarfamiljens Precious Pearl "Pärla", info
-
Min Jägarväns Ceasar Guerini, info

7 valpar föddes 13 juni (4 hanar, 3 tikar)
 

Pärla t.v. och Malte t.h.
Pärla t.v. och Malte t.h.

Malte är en hane i lite mindre modell, ca 17-18 kg. och bor i Umeå. 

Så här beskriver hans matte Malte:
Malte är en underbar hund att jobba med. Han kör alltid 100%. Han vill alltid göra rätt och gör alltid sitt bästa. Stor envishet och kämparglädje i arbete. Alltid redo för att jobba! Han ger aldrig upp och kan jobba många timmar. Väldigt lättstyrd och lättlärd. Ljudar aldrig i jobb. Stort apporteringsintresse trots att träning inte lagts speciellt mycket på det. Malte används i Specialsök, bla på kong och kantareller.
Han jobbar helt självständigt i söket men arbetar hela tiden i förhållande till mig och han är väldigt noga med att jag ska se hans markeringar. Trots att vi aldrig jagat fågel så ser jag ett stort intresse där. Han brukar ofta markera (precis som på svampen) om det luktar mycket fågel på marken. Hans aktivitetsnivå ökar också ett snäpp till då trots att jag aldrig uppmuntrat markering på just detta. Jag har aldrig haft så enkel hund att jobba med. 
Hemma vill han alltid vara nära och vara med. Väldigt mysig.


Malte har själv inte några jaktprovsmeriter och tränas inte i jakt men han har 2 kullsystrar som båda har 1a pris i Öppenklass och som nu startar i Segrarklass. Jag har själv sett båda i arbete som domare och jag gillar verkligen det jag sett.
Och hans föräldrar är högt meriterade. Mamma i Sverige och pappa i England.

Malte är hälsotestad
HD: A+B
ED: 0+0
Öga: ua (2023-12-14)

Stamtavlan på valparna (SKKs avelsdata)