Om oss

 
Vi, Tomas och Petra Johansson bor med våra hundar på en gård utanför Nyköping i Sörmland.

Vår första jaktspaniel kom till oss sommaren 2002. 
Det var Jolly, 3 år gammal, som vi köpte av Paul Anderson.
Jolly har varit vår läromästare och framförallt lärt oss hur viktigt det är att kunna läsa sin hund och se till 
så att den inte får en chans att göra fel.

Snart kände vi att vi ville ha ytterligare en jaktspaniel och köpte våren 2004 Beda av Christian Dokken. 
Beda finns idag inte kvar i livet men levde sina sista år som pensionär i ett annat hem Hon hade en del meriter från jaktprov men var framförallt en duktig jakthund.

I maj 2008 köpte vi Tärna från Bengt Rödseth. En underbar liten springertik med bra linjer och vi såg redan från början att hon var något helt speciellt. Det visade sig att vi hade rätt och de framgångar vi haft med Tärna på jaktproven hade vi aldrig kunnat drömma om. På bara en säsong 2,5 år gammal och 6 starter var hon jaktchampion och Spanielmästare 2010! En bättre tik att starta en uppfödning med kan man nog inte få.
Två år senare slog hon till igen och vann SM 2012. Och 7 år gammal vann hon SM 2015!
Våren 2011 föddes vår första kull valpar, självklart efter vår egna stjärna, Tärna. Vi sparade själva en tik, Diva, som har följt i sin mammas fotspår och är idag svensk jaktchampion, fick diplom på SM 2014 och 2016 slog hon till och vann SM. 
Diva fick sin första kull valpar 2015.
2015 fick Tärna sin andra kull och ur den finns Elektra kvar i kenneln som fick sin första kull sommaren 2018 och en andra kull 2019. Kvar i kenneln från den kullen finns Pärla
2016 fick Tärna sin tredje och sista kull. Kvar i kenneln finns Cookie som under sin första säsong 2018 vann 2 sergrarklassprov på raken och blev jaktchampion. 
2020 väntar Cookie sin första kull.
 
Vi är båda jägare och jagar det mesta. Självklart har fågeljakten blivit en passion tack vare dessa underbara hundar. 
Petra är numera även auktoriserad jaktprovsdomare A spaniel.

Det är en underbar känsla att jaga över sin egen hund, det är inte mycket som slår det.
Vi har även varit uppe till fjälls och jagat ripa ett flertal år med våra spaniels.
Vi bedriver småskalig och kvalitativ uppfödning av jaktspringer samt anordnar kurser, träningar och jakter för och med jaktspaniels. Vi tar även emot hundar för träning under perioder.

Vårt mål med aveln är att få fram friska och mentalt sunda hundar med mycket jaktlust och hög dresserbarhet. Hundar för både jakt och jaktprov och med de rastypiska egenskaperna.