Bivråkens Jolly
"Jolly"

Tik född 1999-02-28

Höfter A
Efter SE J(J)CH Birdrowe Shane - Bivråkens Sara
Rasdata

 

Jolly kom till oss som 3-åring. Hon var på slutet en äldre dam som fick roa sig med att jaga det mesta. Allt från ripa (dock i flexikoppel) till älg och vildsvin. Men klart roligast var det att jaga hare. Då kunde man inte låta bli att skalla lite. 
Hon var prinsessan i familjen och ville absolut bli behandlad som en sådan. 
Hon var också en apportör av hög klass även om benen de sista åren inte orkade springa lika fort som i ungdomens dagar..
Som 2-åring tog Jolly ett 2:a pris i NKL.
Jolly slutade sina dagar den 9:e juli 2010. Vi kommer aldrig att glömma denna speciella hund med sin mycket egna personlighet.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jolly har fått somna in.
2010-07-09
Idag fick vår älskade Jolly somna in för gott i mattes famn. Jolly var en fantastisk och mycket speciell hund och har satt ett starkt avtryck i våra liv. Hon var vår första hund och kom till oss som 3-åring. Eftersom hon alltid har varit av uppfattningen "kan själv" passade hon inte så bra som fågelhund men vi har många roliga minnen från jakter och jaktprov. Situationer som kanske inte var så roliga just då...De sista åren i livet fick hon jaga det hon ville och det sköts både hare, rådjur, älg och vildsvin för henne. Jolly blev 11 år och var en lycklig hund in i det sista. Hon gjorde sina sista piruetter på gräsmattan idag. Hon saknas oss......