Featherfinders Countess

"Lexie"

Tik född 2013-04-05
Höfter B
Ögon: ua 2016
Efter GB FTCH Dawnsonlee Chance - Finno DancerStamtavla mm: Rasdata 


 

Lexie kom till oss som valp våren 2013 och har varit en riktig "plåga". Hon har en enorm energi men är otroligt lättlärd. Hon jagar med näsan i backen och rör sig riktigt fint i marken redan som unghund. Apporteringen har fallit på plats av sig själv och hon är nog den av våra hundar som varit lättast att lära dirigering. Har ett 1:a pris i ÖKL. En riktig jaktmaskin.

Lexie såldes i januari 2017 till en familj i Gyttorp. Hon ska få jaga mycket fågel och vara famlj- och stallhund. Dessutom blir hon en bra läromästare till den intresserade jaktfamiljen hon kommit till. Ett underbart liv för vårt lilla energipiller <3.

Tyvärr insjuknade Lexie snabbt i april 2017 och vid obduktion upptäcktes att hon drabbats av den sk stövarsjukan. Hon fick somna in den 26 april 2017. 


"Fick ett mycket tråkigt besked idag. Vår fina, fantastiska Lexie (Featherfinders Countess) har fått somna in. Vi sålde henne i januari till ett otroligt bra hem där hon bla skulle få komma till de norska fjällen i höst och jaga ripa. Hon hade älskat det! Tyvärr blev hon snabbt dålig och man fann en mängd tumörer i buken. En stor saknad infinner sig trots att hon inte var vår längre. Vila i frid älskade Lexie <3.
Du är saknad av många, du härliga, gosiga, livsglada och "galna", jakttokiga hund."